SkrivStila 28 april

SkrivStila!

I tristess och instängdhet av varierande grad, dyker det upp massor av spel och ordlekar i sociala medier. För att fördriva tid och kanske gympa hjärnan en stund. Det blir lite tomt kan jag tycka att gå till dukade bord och fick idén till att varje dag lägga upp en bild och ge en uppgift, relaterad till språk och  kreativitet.

Häng med och stila!

Voilá 28 april!

 • Gud vad skönt! Inte en kotte i närheten. Ingen risk för Corona här!
 • Trädröjarljud utanför, morgonkaffet, den roliga skrivuppgiften, underbart tänker jag.
  Så knackar det på dörren, min granne halvropar – Du behöver inte öppna, vill bara veta om vi ska ta en kaffe inne hos mig, jag svarar:
  SHIT, jag upptäckte just att jag inte finns på riktigt.
 • Cigarett för att må lite bättre. Pistol mot oron och rädslan för andra. Och hunden Ratata har glömt var jag är…
 • Plötsligt, pang, som från ingenstans händer det en vanlig tisdag.
  Insikten är ett blixtnedslag från en klar ökenhimmel, ett pistolskott avfyrat snabbare än någons skugga, den sliter sönder illusionen i ett dämpat dån.SHIT – jag finns faktiskt inte på riktigt.Jag som sökt så länge, läst de andliga böckerna, kollat på gurus på youtube, åkt på retreater, varit i Indien, mediterat, yogat och hoppats, och så var det hela tiden så här enkelt.
  Ingen behövde göra nånting alls.
  Tårar av lycka letar sig sakta nerför de här kinderna, som inte är mina.
 • Vad har man för nytta av att dra snabbare än sin egen skugga när solen står som högst? Jag tänkte springa ikapp med min trogne följeslagare Ratata men både han och kusen Jolly Jumper var spårlöst försvunna. Kaktusarna gav föga sällskap och mot öknens oändliga sanddyner stod jag maktlös. Ensam och utlämnad förstod jag att hur snabbt jag får upp pickan ur hölstret inte avgör mitt öde i detta nu. Blev stående med fingret på avtryckaren medan mina konturer blev till fragment.
 • Okej, okej! Jag upptäckte nyligen att jag inte finns på riktigt men SHIT asså- nu får ni väl ändå fixa till pixlarna lite! Det går ju inte att se en enda skorpion när man ska träna prickskytte här.
 • Till och med i pixlarnas värld är det så hett i ökensanden att dom sakta dunstar bort och förvandlas till ånga.
  En tuff cowboy ser förvånat på sig själv och tänker ” SHIT, vad händer? Jag finns visst inte på riktigt!”
  Strax därefter försvinner dom smala benen, armarna och pistolen…..PLOPP!
  Kvar blev den öde pixelöknen, som bara finns i fantasins värld.
  Vilken tur!
 • Hon var fyra år och grät så att tårarna sprutade. Mellan snyftningarna kunde jag uppfatta; Fantomen han finns på riktigt. Det gör inte fula dumma lucky. Jag vill ha Fantomen och Hero.

SHIT SÅ ROLIGT JAG HAR!! Korta men uttrycksfulla, finurliga och SINSEMELLAN HELT OLIKA TEXTER! Hurra för språket och hurra för kreativa skrivare= ni som deltar! Kanske kanske skulle en digital SKRIVKURS kunna gå att genomföra. VAD TROR NI? NÅGON SOM ÄR SUGEN?

Dela vidare

2 svar på ”SkrivStila 28 april”

  • JAAA! Så kul! Håller på att knyta ihop ett litet team för detta och funderar på teknik. MEN SkrivStila har kännas som en liten nytändning och som ett meddelande till mig själv att det går att göra på nya sätt. Kramar!!

   Svara

Lämna en kommentar

Jill Taube