Själ & Kropp

Själ och kropp

Själ och kropp är min ”expertsida” och är också namnet på min första bok och det mitt företag kom att heta. Jag vill att du ska känna att jag vet vad jag pratar om och att jag alltid har grundade slutsatser och gör allt för att hålla mig uppdaterad på mitt område. Jag har en ambition att mitt engagemang ska smitta dig, så att du kan inspirera dig själv att ta de steg du behöver för att åstadkomma en förändring. Eller om du vill påverka och stötta andra att göra det. Nu blev jag lite snårig igen, jag vet. Det blir så ibland :-)…

Nedan benar jag upp mina olika roller, visar vad som finns i dem och vad du kan har för nytta av det.

Varmt välkommen!

Kortkort om mig

Jag är läkare, författare, föreläsare, dansinstruktör och på senare år också entreprenör. Min utgångspunkt i allt är att själen och kroppen mår bra av att vara sams! Det kan de ju bli och förbli på många sätt. Ett som jag vurmar för alldeles särskilt är dans. Det avspeglar sig i mycket jag gör!
Jag presenterar de olika delarna i mitt arbetsliv, så att du som besökare och läsare kan förstå vad du har nytta av.


Vad är en doktor och vad gör hen?

Min grund i allt jag gör är min läkarkompetens och specialisering i psykiatri. Det kan vara lätt att blanda ihop psykolog och psykiatriker, så vill du sortera i det kan du klicka på respektive profession här. När jag är kliniskt aktiv, vilket är ett uttryck för att arbeta i vården kort och gott, så är jag överläkare i psykiatri. Benämningarna underläkare, överläkare och exempelvis professor är viktiga eftersom det berättar var i kunskaps- och erfarenhetsstegen vi  läkare befinner oss. En överläkare i psykiatri eller någon annan specialité exempelvis ortoped har gått grundutbildningen till läkare, blivit legitimerade och sedan specialiserat sig. Från ax till limpa, så tar den resan 12 år. Så det är ett mått på kunskapsnivå. Sedan finns det självfallet många andra faktorer som spelar in hur jag eller någon annan blir som yrkesperson. Men du som möter oss i vården vet- på ett ungefär. När du vill ha ett el-jobb gjort hemma vänder du dig till en elektriker som har behörighet, för att få det bästa resultatet, som en liknelse.


Författare

Jag har skrivit boken Själ och kropp- rörelse för psykiskt välbefinnande på Brombergs förlag.

Vidare har jag haft äran att få medverka i andra böcker, populärvetenskapliga och har ofta tillfrågats som expert när andra skrivit böcker som på ett eller annat sätt handlar om folkhälsa.

FYSS (Fysisk aktivitet vid sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling) utgåvor 2008 och 2017 har jag varit medförfattare till kapitel som rör psykisk ohälsa- depression, ångest och i den första schizofreni. Det här är en bok och kunskapssammanställning som kan förändra hälso- och sjukvården. Beställ FYSS här.

Långvarig stillastittande- en hälsofara i tiden, Studentlitteratur 2013. Här tar vi upp den stora hälsofaran att bli sittande för länge. Det påverkar även den psykiska hälsan. Hur kunde vi nånsin tro något annat?


Föreläsare

Här har jag en bra grund att stå på. De flesta jobb och uppdrag jag haft sedan 2008 har inneburit att förmedla kunskap och att möta kollegor, personal från hälso- och sjukvården, allmänhet, patienter, brukarföreningar, en kamera under inspelning för att dela med mig av det som jag i min tur har fått lära mig och också varit med att ta fram- är kanske det allra viktigaste jag gör.

Det började faktiskt på en läktare under en ishockeymatch.

Sedan dess har jag haft uppdraget att föreläsa många gånger och gör det fortfarande. Här kan du se mina färdiga upplägg. Många uppdragsgivare vet exakt vad de behöver och då skräddarsyr vi tillsammans. Nästan alltid får man dans med på köpet, ibland som en kortare dansig paus och ibland som en planerad workshop.


Boken Själ och Kropp av Jill TaubeNu är  min bok Själ och kropp – rörelse för psykiskt välbefinnande HELT SLUTSÅLD!

Den finns på vissa bibliotek  (som bok eller e-bok) och även som e-bok i nätbokhandeln.

Jag har den kunskap som boken vilar på och sedan 2011 så har det tillkommit MASSOR av kunskap och  jag har utvecklats som föreläsare. Numera så vill jag alltid ha med dans och andra pausaktiviteter. Inte bara höra utan göra!

Så BOKA MIG i väntan på nästa bok eller ändå förstås. Fyll i vem du är och till vilket sammahang du behöver mig,  och skicka en förfrågan via kontaktformuläret.

Jill Taube