SkrivStila 27 april

SkrivStila!

I tristess och instängdhet av varierande grad, dyker det upp massor av spel och ordlekar i sociala medier. För att fördriva tid och kanske gympa hjärnan en stund. Det blir lite tomt kan jag tycka att gå till dukade bord och fick idén till att varje dag lägga upp en bild och ge en uppgift, relaterad till språk och  kreativitet.

Häng med och stila!

Voilá 27 april!

 • Och så gjorde människorna kopior av sig själva, inte bara genom att föda barn, utan genom att forma plast och glas och trä i människans avbild. Och alla utom en var unga eller i alla fall inte gamla. Och den som var äldst var störst. Och hade blå ögon.
 • Kom och köp, här är allt till salu! Frälsningen, kärleken, ja, livet självt om du är beredd att betala. Allt har en prislapp. Så varför inte slå till? Passa på att hamstra några frälsare i dessa dagar, för att vara på den säkra sidan.
 • jo, jag sa att du ser väl att Maria är transa?
  – nej det ser jag inte…
  – nej, men så vägrar du ju också att se nyktert på tex jungfrufödsel och annat…
  – vad sa du?
  – ingenting… INGENTING!!!
 • Nu får vi äntligen se…..se den som befolkade jorden en gång med fromma människor! Alla var de goda och de avlade fram många nya avkommor i godhetens tecken. Nöjd med sitt verk slappande han av och satte pipan i mungipan. Det skulle han inte ha gjort, för jorden förvandlades sakta till en plats med mycket dålig luft och de goda människorna började att må dåligt. TA BORT PIPAN, ropade dom, VI MÅSTE KUNNA ANDAS OCH LEVA IGEN!
 • 🎶🎶 Dansa min docka medan du är unger, när du blir gammal så blir du så tunger 🎶🎶 sjung jag när jag tittade i skyltfönstret.
  Men dockorna hörde inte sången just därför att de var dockor, och dockor är döda ting, mumlade jag för mig själv.
  Just då passerade en 10 årig flicka mig och sa – Förlåt vad sa du??? dockor lever faktiskt!
  Jag skämdes lite eftersom att jag hade tvivlat på barnens fantasi, och tittade skamset ner i marken..
  I samma stund så kunde flickan och jag höra från en av dockorna:
  -Jag hörde inte! Vad sa ni?

Tack goa vänner! Jag längtar redan till imorgon!

         Varmt och  vässat från Jill!

Dela vidare

Lämna en kommentar

Jill Taube