Nödvändigheten i att dansa!

Kerstin Thorvall

 

Kerstin Thorwall

Tack Kerstin Thorvall i din himmel, tack än en gång. För att du delar med dig av din dansglädje och din svärta. Du var med mig igen häromdagen på en föreläsning och dina ord från boken ”Nödvändigheten i att dansa” fick tillsammans med prat och förstås danser bilda en väv. Åhörarna var  en Stockholmsbaserad Zontaklubb, kvinnoförening som engagerar och stöttar kvinnor och flickor och det var ett pro-bonojobb. Lite kan jag sucka över mig själv, som gör ganska mycket oavlönat och just nu kanske lite stressad och trött. MEN det rann av mig, som vatten av en gås., som en brukar säga och jag blev precis som Kerstin Thorvall skriver i texten Paris: .. jag är varm, smidig och levande. Till historien hör också att jag suttit på ett pendeltåg från Märsta som tog 2.5 timmar till Stockholms Central och det var på jäsken att jag hann fram i tid….

Lite platt fall blev det, med en bild på en humla, men utan att jag hittade rätt text…

 

 

Jag letar efter texten om humlan på nätet,  hittar  den inte, däremot  en krönika  i tidningen ”Får jag lov?”! Texten finns som slutord i boken, nämnd ovan och väl värd att nosa rätt på och  låta sig beröras av. Om ni vill, kan ni boka mig för  en ”Kerstin-föreläsning”, jag lovar att  läsa texten.

DansSteget startar inomhus igen

Ja det är sant!! Alla vi tillräckligt kloka och solidariska människor som nu vaccinerat oss har bidragit till att restriktionerna  tagits bort och vi får träffas, dansa, sporta, äta tillsammans igen. Den som ännu inte vaccinerat sig får fortsätta att ha restriktioner i sitt liv, för att skydda sig och andra. Låter vettigt tycker jag. Oavsett, så planerar vi nu för att starta i Alvik igen. Se blogginlägg från häromdagen. 

Här anmäler du dig hos Studieförbundet Vuxenskolan.

 

DansSteget Crew som alla förtjänar pris! Förstärkt här med Moa Jäärf från Löransgympa.Saknas gör Marie-Loiuse Schyberg.

En fin liten konsthistoria- till sist

Ibland händer det bara, saker som tar i varann och blir en berättelse som blir något extra.

Det här är en sån berättelse:

Galleristen Greta Kollberg på Alnö utanför Sundsvall vet att jag Jill håller på med dans. Hon mejlade mig och sa att hon hade en fin tavla med dansmotiv av Birthe Wesselhöft.
Jag blev förtjust och slog till. Några dagar senare hämtade jag den direkt av Greta. Sedan  väntade stor överraskning mig- jag fick -JA FICK- ytterligare en tavla av samma konstnär och nästan samma motiv, men en annan teknik. Jag blev rörd och alldeles tagen förstås. Varför var jag utvald? Jo för att dans gör världen lite bättre och att jag genom DansSteget bidrar till det❤️! Om jag ville kunde jag ge tavlan till någon som också delade med sig av dansglädje till andra. Jag visste direkt vem jag tänkte på, som både bidrar till dansglädje OCH är konstintresserad och igår fick @ingeborgbelfrage tavlan av mig. Eller av Greta . Och vi sågs innan Ingeborgs danspass på Friskis. 
Så DANS PÅ ER ALLIHOPA!! Det här var fin konst💕!!
Dela vidare

Lämna en kommentar

Jill Taube