Föreläsning + dans = DansSteget bas startar i Alvik vecka 41

Pandemin är inte över, men om vi är ansvarsfulla får vi nu mötas igen, dansa, se på teater, hänga med fler än 8 vid samma bord, heja på samma lag på en tätt packad läktare. Kort sagt livet börjar sakta återgå till det som det var innan eller i alla fall likna det. För oss i DansSteget betydde  pandemin att vi utvecklades BAUTAMYCKET och DansSteget UTE föddes. Kerstin Carlsson och Marie Lander har med den äran levererat DANSGLÄDJE i Vasaparken sedan tidig vår förra året. I gassande sol, med snö under dansskorna, i duggregn, i lagom skugga. Ställt in tror jag inte att de gjort. EN STOR ELOGE till medarbetarna i DansSteget!

Vasaparken! Kerstin, Jill & Marie

 

Vi har nått nya personer och  vågar vi säga målgrupper. Vad sägs om Uno, nånstans mellan sitt första och andra år och en av de många  som har spontanat och dansat med oss!

DansSteget UTE  har varit enbart dans, då det var svårt att ha med  vår andra grundbult, föreläsningarna eller samtalen utomhus.  Vi kommer SJÄVKLART ATT FORTSÄTTA ATT DANSA UTOMHUS NÄSTA VÅR, men  är också glada över att nu kunna starta inomhus i Alvik igen.

Så det blir en omgång vecka 41-50 i Alvik.

Här kommer några FAQ

När startar det? Måndagar 11 oktober kl 18.00-20.00
Två timmar? Ja varje gång vi ses är det både föreläsning/ samtal och dans, vi är minst 2 instruktörer varje gång. Så det behövs.
Är det pardans? Nej det är dansgympa kan en säga.
Är det dansterapi? Nej inte alls. Dansglädje i grupp.
Men hur går det till då?
Vi instruktörer leder dansen, vi har olika stilar och det finns något för alla.
Men jag är inte duktig på att dansa? Vad bra, det betyder ingenting hur duktig du är, bara att du vill vara med.
Jag är ganska van dansare? Blir det tråkigt då? Kanske, kom och  prova ändå! Du kanske blir en av våra nya instruktörer. Vi utbildar dig. 
Var?
 Alviks Medborgarhus,  Gustavslundsvägen 168A, 167 51 Bromma. Alvik är en trafikknut och både t-bana, tvärbanan och bussar landar här. 
Vilka kan anmäla sig? Alla som vill vara med! Det finns hiss, så även du som behöver rullstol kan ta dig till oss.
Hur gör en  då? Anmäl dig här. 
Vilka samarbetar ni med? Ända sedan  2013/2014 med Studieförbundet Vuxenskolan.
Vilka föreläsare har ni bokat? Schemaläggning pågår, nämnas kan Gunilla Brodda Jansen om smärta, Marie-Loiuse Schyberg om att leva med depression i perioder, Marie Lander om kvinnor, ekonomi och pension, Anneli Torsfelt Heiekenborn om att få stroke i unga år, Kerstin Carlsson om musikens betydelse för vår hälsa (och vi får också sjunga)
En sista fråga, vilka dansstilar och  vilken musik har ni? Oj lättare att säga vad vi INTE har med med. Pop, rock, latino, svensktopp, världsmusik. Zumba, DansStegets egen  stil, Bollywood, Linedance, Showdans, lite Burlesqueinspiration för att försöka samla ihop lite vad vi  gör. KOM OCH PROVA-PÅ. Det går fint att göra det en gång utan att betala. Anmäla gärna innan. Via Messenger till mig Jill Taube eller via mitt mobilnummer, finns nedan.

Finns ni på fler orter? Ja det gör vi. Utanför Sundsvall driver jag Jill, Löransgympa som är hybrid av DansSteget och styrketräning tillsammans med Moa Jäärf. På bilden Moa innan vårt allra första pass, en marsdag förra året.
Det var lite kallt, lite  snöglopp och SÅ KUL!

Hitta oss på FB. 

Här är Löransgympa och ett svettigt och kaxigt gäng efter ett pass. Sedan starten 2020 finns nu också en DANSBANA med tak.

 

Krångligt med en hemsida, kan ni nås lättare? Jajmän, kolla in DansStegets Vänner.
Eller ring mig Jill Taube 0722 41 10 88.

Jag kan inte alls komma, men  vill gärna dansa ändå? Kan ni lösa det? Ja vi har material med koreografier som du kan beställa. Skriv DANSSTICKA  och  din adress i ett mejl (jill@jilltaube.se eller via Messenger till Jill Taube eller ring.)

Ser ni fram emot att starta?  JA VI ÄR ÖVERLYCKLIGA!!

DansSteget UTE

Passa på och boka, kollade läget nu (210916 kl 09.40) då var 8 av 22 platser bokade. MEN vi tror att några anmält sig och kanske försvunnit i hanteringen. Ni som anmält er KOLLA MED SV. Handläggaren heter Katarina Tängermark 08-679 03 23.

 

Vi längtar efter er!!

 

 

 

Dela vidare

Lämna en kommentar

Jill Taube