Självsvält som överlevnadsstrategi- föreläsning 4 mars i Alvik

Disorder Awareness Week


DansSteget Alvik 4/3 har uppdaterat programmet och bjuder på en angelägen föreläsning av Linnea Stenberg, hälsopedagog och blivande läkare. Linnea har varit en del av DansSteget sedan flera år och vi är så glada att välkomna henne!
Nedan är Linneas egna ord:

”Med självsvält som överlevnadsstrategi- En föreläsning om ätstörningar

Varje 62:a minut dör någon i världen till följd av en ätstörning. Det är 162 individer i veckan. Personer som haft större chans att ha livet i behåll om omgivningen varit informerad om ätstörningar och därför uppmärksam på tidiga tecken. Det har nämligen visat sig att snabbt ingripande och tidig behandling ger störst chans till fullständigt tillfrisknande. Den här veckan är det Eating Disorder Awareness Week. En vecka till för att sprida kunskap om ätstörningar och lyfta dem samt det tysta lidande de medför.

Idag tar jag modet till mig och bryter jag tystnaden. Jag är sjuk i Anorexia Nervosa, den av psykiska sjukdomar med högst dödlighet i världen. Jag tänker inte låta sjukdomen ta mitt liv ifrån mig och jag vill göra vad jag kan för att den inte heller ska få ta någon annans.”

Välkommet att droppa in! Vi tar tacksamt emot ett meddelande via hemsidan (nedan) eller via Messenger att du kommer. Swish. eller kontant. Överskott går till Psykiatrifonden. Sjävklart får du stanna kvar och dansa!

DansSteget och Linnea hälsar dig varmt välkommen!

 .

Dela vidare

Lämna en kommentar

Jill Taube