DansSteget Koncept i psykiatrin

Förra veckan hade DansSteget äran att få utbilda personal i psykiatrin i vår verksamhet Koncept. Det är kort och gott en utbildning i att början leda dans och hålla i grupper där kunskap om hälsa och glädjespäckad dans är kärnan. Det är jag Jill Taube och så Ingeborg Belfrage Grönlund, som genomför utbildningarna. Ingeborg är en mycket uppskattade instruktör och kvalitetsansvarig i DansSteget.

 

Vi hade såklart coronanpassat oss och även gjort en special med 1 dag istället för de ordinarie 2, då psykiatripersonal har mycket av kunskapen redan. Kunskap om psykiatri och psykisk hälsa förstås men också specifik kunskap om hur goda levnadsvanor med fysisk aktivitet i spetsen ger bättre hälsa. Så vår teoretiska del bantades ner till en inspirationsföreläsning och vi hade fokus på dans!

 

SÅ ROLIGT VI HADE! VILKEN RESPONS VI FICK! Tusen tusen tack till er! Vi vet också  att deltagarna redan en vecka efter utbildningsdagen håller sitt första danspass för patienter och också kommer att ha prova-på för brukare i en förening.

Detta var verkligen direktverkande.  Nu vet vi också att endagsutbildning kan fungera fint som en startplatta för er vårdpersonal som vill använda dans i vården.

 

 

  Varmt och dansigt från Jill och Ingeborg!

Dela vidare

Lämna en kommentar

Jill Taube