DansSteget hos Dans för hälsa

Nämen nu har det brunnit lite eller? Snurrig titel kan en tycka. MEN det är exakt det som händer när DansSteget åker på fortbildning och då till DEN ENDA MÖJLIGA KURSEN- Dans för hälsa med Anna Duberg i täten som forskare och verksamhetsansvarig. Vi från DansSteget var inbjudna av att Anna att delta och presentera DansSteget i både ord och med dans  och jag hade äran att även föreläsa om fysisk aktivitet och psykiatriska diagnoser. Kunskapen kring hur dans ger hälsa bara ökar och följ gärna Anna Duberg i sociala medier, hon är generös med att informera om nya studier. Följ oss om du vill ha en bredare bild av fysisk aktivitet där dans är en del och hälsa.

 KLICKA HÄR DFH Dec 2019 PDF

 

Anna Duberg och Ingeborg Belfrage Grönlund

Det var jag Jill som verksamhetsansvarig och Ingeborg Belfrage Grönlund som är instruktör, teammedlem och kvalitetsansvarig för dansen som åkte. Så här bra hade vi det, vi tog det på studs, fick många nya fina idéer och ska nu klura på hur vi kan införliva en del av dem i vår verksamhet eller låta de ”gifta sig” med varann!

Dans för hälsa och DansSteget är inte alls lika till sin karaktär, men kan på ett mycket bra sätt, komplettera varann.  För dig som är nyfiken på Dans får hälsa kika in här.

DFH är baserad på forskning som gjorts på unga flickor och DS vänder sig till vuxna och vår första målgrupp var vuxna med psykisk ohälsa. VI har också till skillnad från DFH med en kunskapsdel. Varje gång vi ses så är det ungefär så här:

30 minuter föreläsning eller samtal om hälsa i en vid bemärkelse
90 minuter dans av allehanda slag

Klicka på vår presentation som vi höll under kursen för att berätta om DansSteget, där ser du också exempel på vilka teman vi har haft.

KLICKA HÄR DFH Orresta dec 2019

 

DFH har samarbete med framför allt skolhälsovården på de orter de är etablerade (och de är många- imponerande!!) men till DansSteget kan deltagarna komma på eget bevåg. DS är utvärderat på högskolenivå, på Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm.

Sittande dans!

Du som är intresserad av att bli instruktör i DansStegets koncept är välkommen till- DansSteget Koncept- instruktörsutbildning.  Nästa tillfälle är SNART, redan 11-12 januari i Stockholm. Vi har platser kvar. Alla är välkomna, men du har en fördel av att vara utbildad inom hälso- och sjukvården eller folkhälsa och också en fördel av att vara dansinstresserad, kanske lite van! MEN du kan gå vår utbildning som en start oavsett bakgrund eller bara rätt och slätt för din egen skull. Vill du gå kursen och sedan vara lite trainee hos oss så går det jättebra! Vi är många instruktörer och har öppna grupper.

 

Vem mår inte bra av att dansa och lära sig nytt om hälsa en helg helg!

 

         

          Varmt och dansigt från Jill & Ingeborg!

 

 

 

Dela vidare

Lämna en kommentar

Jill Taube