Möt Johanna Danis- Sveriges första Heartbreak coach!

Att ha ett nätverk är SÅ underbart! Rätt som det är dyker det upp någon gammal kär bekantskap och säger Hej! En fika? eller Skulle du ha lust att? Precis så var det med Johanna Danis som för några år sedan var en trogen DansStegare och som nu hörde av sig. Sedan vi sågs sist har hon byggt på sitt CV och är förutom beteendevetare nu också psykoterapeut. Bland annat så har Johanna nischat sig och lyft fram en grupp som sällan får något utrymme i media, även de är MÅNGA. De nyskilda, de nyseparerade. Under 2019 ägde 25 408 skilsmässor rum i Sverige enligt Sveriges statiska centralbyrå. Pandemin verkar också piska på utvecklingen. Människor som förstås ofta är  i kris och en period där de ska nyorientera sig i livet. Johanna visste av egen erfarenhet hur svårt det var och att stöd var svårt att få. Så hon blev kort och gott Sveriges första Heartbreak coach! Här hittar du hennes verksamhet- Kom över ditt ex.

Så det Johanna frågade mig om var kort och  gott en medverkan i hennes verksamhet. Johanna har bidragit med sin historia i DansSteget och det har varit så uppskattat.

11 november har jag äran att gästa Johanna i ett webinar. Mitt uppdrag? Jo såklart att prata om hur gott dans gör för själen! Om forskning för just nyskilda finns vet jag faktiskt inte, men DANS ÄR många goda möjligheter på en och samma gång. Forskaren, dansare och fysioterapeuten Anna Duberg kan MYCKET om dans och lär oss bland annat att dans är ett sätt att reglera känslor från ett perspektiv som kallas bottom up, där kroppen bidrar till att bland annat minska stress, där kognitiva tekniker exemplevis stödsamtal som KBT reglerar via  hjärnans funktioner och kallas Top Down. Båda teknikerna behövs, men hjärnan har blivit så himla omhuldad ett tag tycker jag och kanske andra som också vill lyfta fram kroppen bidrag till själens hälsa. Att dansa är ett helt överlägset sätt att göra det!

Missa oss inte!

Dela vidare

Lämna en kommentar

Jill Taube