Skrivkurs på Jill Taubes veranda 2020

INFORMATION

VAR? Lörudden,  en fiskeby drygt 3 mil utanför Sundsvall. Vi hämtar dig som kommer med tåg till Sundsvall eller med landsvägsbuss till E4:an.
NÄR?  23-26 juni 2020.
BOENDE?  Det bokar du med vår hjälp, om du behöver.
Scrolla ner för mer information om själva kursen. OM otydligt ring mig, Jill 0722 41 10 88.SAGT OM VERANDAN

Såhär tyckte deltagare om Skrivarkurs på Jill Taubes Veranda:

Ann-Katrin Norelius, deltagare 2017: 
Nu är jag på skrivarkurs på Jills veranda. Så himla kul! Redan nu när vi just börjat är det så inspirerande.

Apropå nästa års veranda skrev Ann-Katrin:
Jag var där och skrev nu i år. Bland det roligaste jag gjort på länge, och då ska ni veta att jag gör massor av roliga saker allt som oftast.
Skulle du vilja utveckla ditt skrivande? ANMÄL DIG då till denna fantastiska vecka!

Åsa Nord som var deltagare 2016:
Rekommenderar å det varmaste. I år ligger jag själv lite lågt med skrivandet till förmån för annat, men när skrivnerven börjar dallra igen kommer jag mer än gärna.Det var fantastiska dagar förra året; både med skrivandet, umgänget, maten och naturen. ‪<3 ‪<3

Marja Palosuo Palmgren, deltagare 2017:
Har en spännande och inspirerande vecka bakom mig.Var på skrivarkurs hos Jill Taube på Lörudden.📝 Vacker rofylld miljö, väldigt god mat, många bra skrivövningar (med respons), dans på verandan och ett gäng trevliga tjejer som kunde skriva fantastiska berättelser.
Tusen tack till alla deltagarna och speciellt till Jill som ordnade kursen!💓🙏🏻☀
(Behöver nu vila hjärnan ordentligt..)

Jill Taubes veranda 2020 bjuder in till Skrivkurs de Luxe för sjätte året!

Jag vill se fler pennor glöda och kinder blossa när mina deltagare får fatt i sin kreativitet och hittar sin ”inre författare”!

Skrivarkurs De Luxe på Jill Taubes Veranda 2019!  Veckan blir samma, det vill säga vecka 26, 23-26 juni.
2017 års kurs blev lika underbart full av människor och berättelser som de tidigare. 2018 blir det ett uppehåll på grund av vattenskada i vårt hus. Nu äntligen nytt år  och ny kurs!

2019 fyllde vi platserna igen och hade ett samarbete med Vem tar hand om Doktorn?, ett nätverk som samlar över 7000 läkare.

Kursen!

Själva kursen och övernattning kommer att delas upp både praktiskt och kostnadsmässigt.
Så här jobbar vi: Inledning/ föreläsning av någon av oss lärare, tyst skrivtid, samling med högläsning och respons av texterna.

Lärare:

Jill Taube: arrangör med skrivklåda och författarkurser och basutbildad journalist
Lärare nummer två är inte klart i skrivande stund.

Förmiddagsfika, lunch, kaffe, frukt och middag.
Övernattning för den som behöver ordnar ni själva,  men vi tipsar gärna! Som ett förslag detta mysiga boende där du praktiskt taget har tårna i havet!

Såhär skriver Kenneth Sillman, en av ägarna till den fina pensionatet:
Så klart har vi boende till er! En fin lägenhet med 4 sovrum ( 2 bäddar i varje). Två av rummen har egen dusch och toalett och de andra två har det ute i korridoren, till varje rum. Gemensamt allrum och kök, fantastisk utsikt från en stor balkong.  För er som bor här kommer vi att ordna skjuts, hämta er med bil eller så låna ut cyklar. Det är cirka 2 kilometer emellan. Här kan en hyra om familjen eller ett sällskap reser tillsammans. För priser för 2020 kontakta ägaren eller be oss om hjälp.
2019 hade vår eminenta kock Maria Åhlund också Bed and breakfast som flera av våra deltagare utnyttjade. Avstånd: 5 minuter i lugnt tempo!
Det finns också boende i sjöbodar i Lörudden, hyrs direkt av Kerstin Sillman på 070-2275077.

 

Underbara omgivningar att promenera i och om andan faller på kör vi ett DANSPASS på verandan!

När du anmält får du bekräftelse och en anmälningsavgift på 500:-
Betalas tillbaka vid sjukdom med intyg.

Priset är 5500 SEK inklusive moms (1100 SEK är moms och avdragsbar för företag)  500 SEK är anmälningsavgift och det behåller vi även om du avbokar.

Anmäl dig här. Välkommen!

Pris: 5500 kronor

 


Jill Taubes Veranda 2017

————————————————————–

Jill Taubes veranda 2016

Sommaren 2016 är över med råge och så ock årets Skrivardagar vid havet! Det blev en vecka och den var fullsatt! Lika bra och intensivt som de andra åren. Här är alla kreativa skrivarhänder! Varmt välkomna 2017! img_6525

Det ska böjas i tid!

Datum för Jills Veranda 2016 är nu spikade! Det blir två tillfällen, nämligen vecka 24 och 26! Jippi! Jag blir gladast tror jag! Konceptet putsas på och en stor nyhet blir att jag kommer att ha bästa Maria Åhlund till hjälp i köket!

Datum:

14-17 juni

28 juni -1 juli

Logi för den som vill. All mat, fika och frukt serveras! Övningar i grupp och hjälp att sätta igång för den som vill, men jobbar man med eget projekt så funkar det så klart!

En förmiddag tar vi en ”historisk promenad” som inledning till dagens skrivande. Gott om möjligheter att röra på sig, promenader, yoga och Zumba på verandan, träningsredskap att använda.

SCHEMA OCH DETALJER KOMMER!


Då är vi på rull!

Verandan 2015 är startad och en behaglig skrivro i tystnad har precis klockats igång! Jag är hedrad som får vara värdinna för detta!

IMG_5957

Jill Taubs veranda 2015

Skriv, sov, ströva!

Vi startar till lunch på måndag 22 juni och rundar av på fredagen 26 juni till lunch! Vi hoppas på att det är vackert sommarväder, men kan inte låta bli att ge er en bild på ett vintrigt Löran!

Jag är en glad skribent och wanne-be-författare som plockat på mig kunskap och erfarenhet både från fack- och skönlitteratur!
Vi jobbar  i 2-3 pass per dag! Jag introducerar och ger uppgifter för de som vill, vi skriver i tystnad en dryg timme och sedan delar vi! Lyssnar till varandras texter, ger respektfulla kommentarer och grottar ner oss i texter och berättelser!

Maten fixas och står på bordet! Det finns plats för 6-8 personer att övernatta! Blir det trångt, ordnar vi plats hos grannar och vänner!

Vi går en inspirationspromenad längs klippor, kollar in hällsristningar och minnesstenar över drunkade fiskare. Besöker det lilla vackra kapellet!


Hänt på Jills veranda tidigare år…

Ibland så slår blixten ner och man står där med gapande munnar och kanske en svedd svans och tackar sin lyckliga stjärna för att man överlevde!  Så förvånande blev det med premiären av Jills Veranda- fast utan någon skada! Blixten slog ner, rörde om och lyste upp. Det blev riktigt, riktigt bra och jag bara bugar mig och säger: Namaste till er alla som kom. Vi camperade ihop från söndag till torsdag och jag är djupt tacksam över att jag fick vara med. Jag vet att idén var min och arrangemanget också, men ändå. Den fina lilla grupp  vi blev och den generositet och det mod ni bjöd på, kära ni, värmer så djupt in i själen.

Tänk er att i dagarna tre och en halv få lyssna till nyskrivna texter från den svartaste svärta, till hysteriskt roliga, tight skruvade satirer och allt däremellan.  Vi var sex personer, med mig inbegripen och så lilla sjuan förstås.

Som blev vår maskot och både parkerade sin cykel och sedan sin bil utanför stugan. Ville kanske vara med och skriva, men just i år, så vågade hen inte. Nästa år så! Åh, så jag längtar!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Anmäl dig här. Välkommen!

Pris: 5500 kronor