Min bana som föreläsare började på en ishockeymatch

Min resa som föreläsare började på en ishockeymatch

 

Vi hade lika gamla grabbar jag och Regina och de spelade i samma hockeylag. Vi gick väl båda under beteckningen ”Hockeymorsor” och ingen av oss var sena med att dra igång hejarklacksramsor och pusha spelarna i HKH pojkar 1992. Men vi kände inte varann mer än så, tills Regina som jag kände till namnet och som Friskis och Svettisledare kom fram till mig efter en match.

–  Du är läkare, visst?

–  Jo, ja, det är jag, svarade jag, tämligen förbryllad. Men det stämde ju.

–  Jo, jag undrar om du skulle vilja föreläsa med mig.

Föreläsa? Om vad? Min ryggmärgsreflex sa nej, vad skulle jag prata om? Vilka kunskaper hade jag,  som någon skulle vilja höra om, på en föreläsning. Jante var där och skrockade lite på axeln, trodde ju att vi var allierade och jag skulle svara: Nej, absolut inte. Vem tror du att jag är?

Men både jag och Jante tystnade när jag rakt av svarade Regina: -Javisst! Det vore kul.

Jag blev mest förvånad själv tror jag. Regina måste ha gjort bedömningen att det var möjligt, annars hade hon inte frågat. Vi bestämde att jag skulle åka bil med henne därifrån, så att vi kunde börja prata och planera. Det gjorde vi, med råge!

Kroppen, knoppen och kosten

Föreläsningen ”Kroppen, knoppen och kosten” föddes och vi drog land och rike runt i några år,  mest i skolans värld, men även andra spännande och oväntade uppdrag. En riktig höjdare var en engelsk version på ett IKEA-varuhus. Här blev vi inte ens bjudna på kaffe ;-).

Vi åkte tåg, buss, kånkade och sov på rätt usla hotell och fick rätt usla frukostar, men roligt var det. Och jo, visst hade jag nåt att komma med och sedan dess har jag varit en föreläsare i hjärtat!

På kuppen blev jag och Regina vänner, även om vi inte kör gemensamma jobb nu.

Nu i höst ska Regina som är kostrådgivare, coach och har uppdrag inom damfotboll,  komma till DansSteget och prata bra mat.

Regina ger kostråd till fotbollsspelare

Men vad hände där och då? Vad fick mig att överge både Jante och den på vissa sätt ganska osäkra Jill? Jag vet inte riktigt, men några gånger i livet så dyker det upp frågor som inte går att tacka nej till och som ändrar riktning i livet. Det här var definitivt ett vägskäl av det slaget.

(Hur matchen gick? Oj, det minns jag inte. Sonen är nu 25 år och färdig polis och har snörat av sig grillorna!)

Sedan rullade det på, lite som att dammluckor bara väntat på en rännil som kunde slinka förbi och så bara POFF! Det blev hälsa, folkhälsa, fysisk aktivitet på recept, annat jobb, mera föreläsningar och utbildningar, levnadsvanor, depression, ångest, motiverande samtal, levnadsvanor igen och så dans, dans, dans… Nu handlar hela mitt arbetsliv om det som påbörjades då.

 

Jag är så glad över att du ställde frågan Regina Hedström!

 

Energiknippet Regina!

Vill ni veta mer?

Vill ni ta del av mina kunskaper? På en föreläsning, kick-off, event eller i en förening? Spela in för att använda som undervisningsmaterial? Koppla ihop mig med någon som pratar kost, exempelvis Regina för att belysa flera aspekter av goda levnadsvanor? Och så klart ingår det alltid dans, från en kort dansig paus till hur mycket du som uppdragsgivare vill ha. Jag är inte bangen när det kommer till att dansa!

Kontakta oss här.

Här kan ni se mig föreläsa och här kan ni se vårt utbud.

 

 

Dela vidare

Lämna en kommentar

Jill Taube