Jill Taubes veranda

Jill Taubes veranda

SAGT OM VERANDAN: 

Såhär tyckte deltagare om Skrivarkurs på Jill Taubes Veranda:

Ann-Katrin Norelius, deltagare 2017: 
Nu är jag på skrivarkurs på Jills veranda. Så himla kul! Redan nu när vi just börjat är det så inspirerande.

Apropå nästa års veranda skrev Ann-Katrin:
Jag var där och skrev nu i år. Bland det roligaste jag gjort på länge, och då ska ni veta att jag gör massor av roliga saker allt som oftast.
Skulle du vilja utveckla ditt skrivande?
ANMÄL DIG då till denna fantastiska vecka!

Åsa Nord som var deltagare 2016:
Rekommenderar å det varmaste. I år ligger jag själv lite lågt med skrivandet till förmån för annat, men när skrivnerven börjar dallra igen kommer jag mer än gärna.Det var fantastiska dagar förra året; både med skrivandet, umgänget, maten och naturen. ‪<3 ‪<3

Marja Palosuo Palmgren, deltagare 2017:

  • Har en spännande och inspirerande vecka bakom mig.Var på skrivarkurs hos Jill Taube på Lörudden.📝 Vacker rofylld miljö, väldigt god mat, många bra skrivövningar (med respons), dans på verandan och ett gäng trevliga tjejer som kunde skriva fantastiska berättelser.
    Tusen tack till alla deltagarna och speciellt till Jill som ordnade kursen!💓🙏🏻☀️
    (Behöver nu vila hjärnan ordentligt..)


 

 

 

Jill Taubes veranda 2018 bjuder in till Skrivarkurs de Luxe!

Skrivarkurs De Luxe på Jill Taubes Veranda 2018! Ännu är det mesta på planeringsstadiet, förutom att det verkligen blir en kurs även nästa år. Veckan blir samma, det vill säga vecka 26, 26-29 juni.
2017 års kurs blev lika underbart full av människor och berättelser som de tidigare.

NYHET för 2018 är att  själva kursen och övernattning kommer att delas upp både praktiskt och kostnadsmässigt. Mer info kommer och vi planerar för fullt nya stugor och fler sängplatser hos andra.

Underbara omgivningar och möjlighet till att även förkovra kroppen med DansSteget som är dans och styrketräning på verandan!

Anmäl dig här. Välkommen!


IMG_5957


Jill Taubes Veranda 2017

————————————————————–

Jill Taubes veranda 2016

Sommaren 2016 är över med råge och så ock årets Skrivardagar vid havet! Det blev en vecka och den var fullsatt! Lika bra och intensivt som de andra åren. Här är alla kreativa skrivarhänder! Varmt välkomna 2017! img_6525

Det ska böjas i tid!

Datum för Jills Veranda 2016 är nu spikade! Det blir två tillfällen, nämligen vecka 24 och 26! Jippi! Jag blir gladast tror jag! Konceptet putsas på och en stor nyhet blir att jag kommer att ha bästa Maria Åhlund till hjälp i köket!

Datum:

14-17 juni

28 juni -1 juli

Logi för den som vill. All mat, fika och frukt serveras! Övningar i grupp och hjälp att sätta igång för den som vill, men jobbar man med eget projekt så funkar det så klart!

En förmiddag tar vi en ”historisk promenad” som inledning till dagens skrivande. Gott om möjligheter att röra på sig, promenader, yoga och Zumba på verandan, träningsredskap att använda.

SCHEMA OCH DETALJER KOMMER!


Då är vi på rull!

Verandan 2015 är startad och en behaglig skrivro i tystnad har precis klockats igång! Jag är hedrad som får vara värdinna för detta!

IMG_5957

Jill Taubs veranda 2015

Skriv, sov, ströva!

Vi startar till lunch på måndag 22 juni och rundar av på fredagen 26 juni till lunch! Vi hoppas på att det är vackert sommarväder, men kan inte låta bli att ge er en bild på ett vintrigt Löran!

Jag är en glad skribent och wanne-be-författare som plockat på mig kunskap och erfarenhet både från fack- och skönlitteratur!
Vi jobbar  i 2-3 pass per dag! Jag introducerar och ger uppgifter för de som vill, vi skriver i tystnad en dryg timme och sedan delar vi! Lyssnar till varandras texter, ger respektfulla kommentarer och grottar ner oss i texter och berättelser!

Maten fixas och står på bordet! Det finns plats för 6-8 personer att övernatta! Blir det trångt, ordnar vi plats hos grannar och vänner!

Vi går en inspirationspromenad längs klippor, kollar in hällsristningar och minnesstenar över drunkade fiskare. Besöker det lilla vackra kapellet!


Hänt på Jills veranda tidigare år…

Ibland så slår blixten ner och man står där med gapande munnar och kanske en svedd svans och tackar sin lyckliga stjärna för att man överlevde!  Så förvånande blev det med premiären av Jills Veranda- fast utan någon skada! Blixten slog ner, rörde om och lyste upp. Det blev riktigt, riktigt bra och jag bara bugar mig och säger: Namaste till er alla som kom. Vi camperade ihop från söndag till torsdag och jag är djupt tacksam över att jag fick vara med. Jag vet att idén var min och arrangemanget också, men ändå. Den fina lilla grupp  vi blev och den generositet och det mod ni bjöd på, kära ni, värmer så djupt in i själen.

Tänk er att i dagarna tre och en halv få lyssna till nyskrivna texter från den svartaste svärta, till hysteriskt roliga, tight skruvade satirer och allt däremellan.  Vi var sex personer, med mig inbegripen och så lilla sjuan förstås.

Som blev vår maskot och både parkerade sin cykel och sedan sin bil utanför stugan. Ville kanske vara med och skriva, men just i år, så vågade hen inte. Nästa år så! Åh, så jag längtar!

Anmäl dig här. Välkommen!


Om Jill!

Jag heter Jill Taube, är läkare, föreläsare, författare och dansinstruktör. Min mission är att bidra till ökad psykisk hälsa. Det försöker jag med på olika sätt. Bland annat genom att lyfta det friska även hos den som är sjuk. Goda levnadsvanor gör bättre hälsa!
Välkommen att dela mina strävanden!

Prenumerera

Här kan du registrera dig för att prenumerera på nyhetsbrev från Jill Taube.

Kalendarium

Jill Taubes kalendarium.